вторник, 15 декабря 2020 г.

 

Знову про ІРЦ

        Незважаючи на пандемію і витівки коронавірусу, Інклюзивно-ресурсний центр продовжує активне життя, звичайно із дотриманням  протиепідеміологічних вимог чинного законодавства. Зустрічі призначаються таким чином, щоб в приміщеннях не було скупчення людей, заняття проводяться лише індивідуальні із застосуванням необхідних засобів захисту.

            Осінні місяці  були багаті на проведення комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку дітей (за зверненням їх батьків/законних представників), корекційно-ровиткових занять, участю фахівців центру у засіданнях команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, проведення методичних об'єднань для вчителів інклюзивних класів тощо. Велику увагу було приділено наданню методичної та  консультативної допомоги щодо розробки індивідуальної програми розвитку дітей з ООП. З цією метою було організовано і проведено ряд вебінарів для вчителів, асистенів вчителів інклюзивних класів ЗЗСО та вихователів і асистенів вихователів  інклюзивних груп ЗДО.

     Директор центру відвідала дитячі садочки (за запитом), де  надала методичні роз’яснення щодо ведення документації та організації інклюзивного навчання.

    Із настанням зимових місяців  робота в центрі продовжується за тими ж напрямками: проведення комплексного оцінювання розвитку дітей, корекційно-розвиткових занять, методичній та консультативній роботі. Та наближаються  новорічні свята і поступово працівники ІРЦ готуються до створення святкового настрою для своїх дорослих і маленьких відвідувачів. Незабаром запалить вогники ялинка і кожна дитина зможе долучитись до її оздоблення, виготовивши власноруч прикраси. Нажаль, цього року ми не зможемо зробити це традиційно в  дружній і веселій компанії малят і батьків. Однак свято буде для кожної дитини особисто. Для цього готова ціла когорта фахівців центру. Отже, працюємо з любов’ю і турботою про наших найкращих в світі дітей, хоч і  вимушені тримати дистанцію, одягати маски або щитки, нескінченно обробляти руки антисептиками та ін... Сподіваємось, що задумане вдасться!!!Рухаємось назустріч святам!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий